Bohuslän bortom deckarna och visorna.

brev-4

Diktaren är en nutida spänningsroman i bohuslänsk miljö, med fokus på kvinnors liv och villkor och tillbakablickar på händelser som inträffade för hundra år sedan. Svek och hemligheter går i arv under flera generationer, och leder obönhörligen fram till kvällen när lilla Angela osedd tar sig ut ur huset på den lilla ön och försvinner .

Men framför allt är Diktaren en berättelse om att kärleken är evig och oförstörbar och att det aldrig är för sent att börja om.

Romanen utspelar sig på Flatön i Bohuslän. Här bodde Evert Taube i långa perioder, här skrev han sina visor om Maj, Huldas Karin och Handelsman Flink. Ännu finns öbor med egna minnen av den nyckfulle hyresgästen hos Anders och Hulda. Hans roll i romanen är helt och hållet fiktiv, men därmed inte osannolik.

(Om du blir nyfiken på bilden här ovanför, så tog jag den en tidig oktobermorgon från bryggan nedanför Flinks Handelsbod på Flatön.)

Smakprov! Läs de första kapitlen här!

E-bok »
Pappersbok »

Lyssna på några kapitel här:

Ljudbok kapitel 1 »

Ljudbok kapitel 2 »

Ljudbok kapitel 15 »

Ljudbok kapitel 40 »

En sen höstkväll försvinner Angela, fem år, från sitt hem på Flatön i Bohuslän. Sökandet efter henne utlöser en kedja av händelser. Mörka hemligheter från tidigare generationer avslöjas. Den berömde författaren som en gång gästade ön lämnade inte bara odödliga visor efter sig. För tre kvinnor förändras tillvaron för alltid.

Paula befinner sig i en livskris sedan hon blev änka. Barnets försvinnande öppnar okända dörrar till hennes förflutna.

Cattis är nybliven journalist. Hennes enda mål är en fast anställning. Hon gräver lite för djupt i sökandet efter Angela och riskerar att få betala det högsta priset av alla.

Gerda är en gammal kattgumma som ingen på ön räknar med. Hon vill bara ha tillbaka sitt liv. Det liv som Diktaren tog ifrån henne.

Du som tycker om berättelser om starka kvinnor, svåra livsval och kärlek som övervinner det omöjliga, kommer att ha svårt att lägga ifrån dig Diktaren. Den innehåller inga polisjakter och inga åklagare eller obducenter. Ändå blev den utsedd till “Årets deckardebut 2016“.

Du kan beställa boken i en bokhandel nära dig. Eller köpa den i nätbokhandeln på Adlibris eller Bokus. Finns även som e-bok och kommer under våren 2017 som ljudbok!

Vill du köpa ett signerat exemplar av boken, med en personlig hälsning till dig eller till någon du vill ge bort den till? Maila till katinka@katinkabille.se så löser jag det. Priset för boken blir detsamma som du betalar i en bokhandel, 235 kr + porto.

Viktiga personer i boken:

“Jag”   Olena,  mormor till Paula. Död.

Paula   Veterinär, änka, uppgiven.

Björn  Paulas man, Julias pappa. Död.

*

Julia  Paulas styvdotter. Splittrad.

Henrik  Julias man. Viljestark.

Lova  Julias och Henriks dotter. Ögonsten.

*

Hedvig   Paulas mor. Glömsk.

Gerda  Förr älskad. Nu ensam kattgumma.

Albert   Paulas far. Död

Robert   Paulas kusin. Hjälpsam.

*

Cattis   Provanställd journalist. Kämpe.

Patti   Dotter till Cattis. Samvetstagg.

Victor   Cattis exman, pappa till Patti.

Joakim   Cattis nya kärlek. Fiskare.

Angela   Försvunnen femåring.

Dolores och Thomas    Föräldrar. Sommargäster.